Stedentrip in Alicante #1 - Label of Suze

Stedentrip in Alicante #1 - Label of SuzeWat is de tijd voorbij gevlogen in Alicante. Anouk en ik boekten ongeveer een maand geleden heel spontaan een vakantie. En nu zit het er gewoon al weer op. Zoals ik in mijn vorige artikel al vertelde, hebben we het ontzettend naar onze zin gehad. Vandaag vertel ik jullie meer en laat ik heel veel mooie foto’s zien. 

Stedentrip in Alicante #1 - Label of SuzeAnouk en ik zochten het allergoedkoopste hotel uit en boekten een vlucht. Zo simpel was het eigenlijk haha. Nu konden we uitkijken naar onze vakantie. We hebben gekeken naar veel bestemmingen, maar uiteindelijk kwamen we bij Alicante uit. Een prachtige plek, weinig toerisme en lekker weer. Dat leek ons helemaal perfect.

We vlogen om 10.00 uur in de ochtend vanaf Eindhoven en waren dus rond de middag al in ons hotel. Super fijn! Zo hadden we de hele dag nog om alles te ontdekken en even bij te komen. Ons hotel was prima. We verbeleven in Hotel Cervantes. Het hotel had een perfecte ligging. We lagen iets “buiten de drukte” maar toch dicht bij het strand, boulevard, winkels en restaurants. We hebben eigenlijk alles lopend gedaan, op een taxi na die ons naar een groot shopping centrum bracht 😉 Ook heel belangrijk natuurlijk. Hiervoor namen we de taxi omdat het anders 40 minuten lopen was. Iets te veel van het goede met 33 graden.

Stedentrip in Alicante #1 - Label of SuzeStedentrip in Alicante #1 - Label of SuzeVanaf het vliegveld van Alicante was het ongeveer 15 minuten met de taxi tot ons hotel. Je stond dan gewoon midden in Alicante. Ongelooflijk dicht bij. Alicante heeft een prachtige haven zoals je hierboven kunt zien. Hierlangs licht de boulevard met eettentjes, winkeltjes, een casino en ook een groot piratenschip die je kunt bezoeken. Als je iets verder loopt kom je op het strand uit.

De eerste dag zijn Anouk en ik heel Alicante rondgelopen en hebben we allemaal mooie plekken opgezocht. Nadat we helemaal waren rondgelopen wisten we eigenlijk precies de weg terug al. Ondanks dat alles op elkaar leek, de mooie huizen, straatjes en cafeetjes, leek het net of we er al jaren kwamen. Dus dat was ontzettend fijn en makkelijk en geen gezoek dus.

Stedentrip in Alicante #1 - Label of SuzeStedentrip in Alicante #1 - Label of SuzeMet het eten hebben Anouk en ik echt pech gehad deze vakantie. We besloten Tapas te gaan eten, maar het smaakte helemaal nergens naar en binnen drie minuten stond het eten voor onze neus… Erg jammer. Ook hadden we erg zin in een salade, maar ook dit zag (en smaakte) totaal niet lekker. Dit is dus zeker een aanrader, om van te voren even goede restaurants en eet tentjes op te zoeken. Tip voor de volgende keer!

Onze tweede dag hebben we besteed aan het strand. We hebben deze dag lekker rustig aan gedaan en genoten van de zon. Aangezien we ervoor hadden gekozen om alleen handbagage mee te nemen, paste er niet veel in onze koffers. We namen daarom handdoeken van het hotel mee naar het strand. Op het strand huurde we bedjes en genoten we de hele dag van de zon. We hebben de hele week ongeveer 32 graden gehad. Ontzettend warm, maar wel heel fijn! In ons hotel hadden we trouwens airco. Helemaal niet verkeerd!

Rond een uur of 17.00 besloten we met een taxi naar het shopping center (dit hadden we natuurlijk wel opgezocht thuis) Centro Comercial te gaan. Een ontzettend groot (overdekt) winkelcentrum met 3 verdiepingen. Hier vond je de winkels Primark, H&M, Bershka, Urban Outfitters, maar ook heel veel onbekende winkeltjes die stiekem veel leuker waren dan dat wij gewend zijn in Nederland. We zijn beiden echt ontzettend goed geslaagd. Uit voorzorg hadden we weinig kleding meegenomen, zodat we in Spanje onze slag konden slaan haha. We hadden echt geluk. Er was nog sale en alles was ook wat goedkoper dan in Nederland. Helmaal fijn! Binnenkort zal ik jullie mijn geshopte spulletjes laten zien 🙂

Stedentrip in Alicante #1 - Label of SuzeOnder andere deze hele outfit shopte ik bij elkaar. Oeps! Dit waren de eerste twee dagen in Alicante in het kort samengevat. Het volgende artikel zal vrijdag online komen over onze andere dagen, met onder andere prachtige foto’s van het plaatsje Santa Cruz. Zijn jullie al eens in Alicante geweest?

Liefs, Suze.