Oke, dit is echt heel snel gegaan allemaal. Ik vertelde jullie namelijk vorige week in dit artikel nog over mijn reisjes die ik dit jaar allemaal ga maken! En nu heb ik samen met een vriendin al geboekt. We hebben zo snel al geboekt omdat nu alles erg goedkoop was en dit tenminste nog betaalbaar was haha. Van 24 februari tot 28 februari zijn wij te vinden in Londen! Bij verschillende blogs die ik volg zag ik al dat er nog meer naar Londen zijn geweest de afgelopen tijd, of dat ze nog gaan. Het leek mij leuk om jullie even te vertellen hoe ik samen met mijn vriendin alles heb geregeld en waar we overnachten.

Het vervoer
We hebben besloten om met de trein naar Londen te gaan. We hadden echt van alles uitgezocht en waren van plan om met ryanair te vliegen naar Londen. Maar toen kwamen alle kosten er bij voor de bagage (en evt. extra bagage terug) en dan ook nog het vervoer heen naar ons hostel en ook nog weer terug naar het vliegveld. Al met al was het een hele zoektocht en werd het steeds duurder. Dus gingen we kijken hoe het precies met de trein zat! 
 
Omdat we jonger zijn dan 26 krijgen we al wat korting met de trein en we hebben natuurlijk studenten ov dus ook dat is al gratis binnen Nederland. We reizen via Roosendaal naar Brussel en dan richting Londen. De reis duurt ongeveer 6 uur. Maar we zijn het gewend om al 2 uur (en 4 uur) per dag te reizen naar school. Dus we zullen ons vast wel vermaken 🙂 Via nshispeed.nl hebben we het geboekt en geregeld.

Het vervoer vanaf het station

Als alles goed gaat zullen wij rond maandag 24 februari rond 16.00 uur aankomen op London St. Pancras International. Van uit daar zullen wij met de Metro naar ons hostel gaan. Dat is ongeveer 15 minuten met de metro 🙂 Wij hebben via visitbritainshop.com onze Travelcards aangeschaft. Hiermee kunnen wij 7 dagen lang met de metro, de bussen, de lijnbussen etc. We hebben even goed uitgezocht welke zones we moesten hebben. Uiteindelijk hebben we gekozen 1-2. Daarbinnen vallen de meeste plekken en bezienswaardigheden die wij graag willen bezoeken 🙂 Dus de zones 1-6 is echt door heel Londen en dan ook een stuk duurder.


Ons verblijf

Wij zullen overnachten in hostel safestay. Wij slapen op een kamer waarin 6 bedden staan. Je slaapt dus met (onbekende) mensen op een kamer. Je kunt er ook voor kiezen om met zijn tweeën op een kamer te slapen. Dit is wel meteen een stuk duurder. Een vriendin van mij is al een keer in dit hostel geweest en raadde dit ons zeker aan. Het is erg goedkoop. Soms zelfs voor €15,- per nacht! Wij hebben voor dit hostel gekozen omdat het en er heel goed uit ziet en het goedkoop is voor ons (arme studenten) en omdat we er alleen slapen.. De rest van de dag zijn we toch weg 🙂 Misschien een beetje een raar idee om met andere mensen op een kamer te slapen. Maar ach oordoppen en een slaapmaskertje doen vast wonderen 🙂 Hieronder zien jullie een foto van de kamer, ik zou zeker even de site bekijken als je van plan was naar Londen te gaan. Ook de roomtour zou ik even bekijken!
 
Onze plannen in Londen
Dit word de derde keer dat ik naar Londen ga. Mijn vriendin met wie ik samen ga is er nog nooit geweest, dus dat word extra leuk voor haar! Deze week gaan we even samen een soort van planning maken over hoe en wat. Waar we allemaal naar toe willen en wat we allemaal willen bezoeken. Ik denk dat winkelen voorop staat haha! Ik kan echt niet meer wachten om te gaan.. Als jullie nog leuke winkels, plekken of ideeën hebben waar we zeker naar toe moeten gaan, laat het weten bij de reacties! 
Ook als je nog vragen hebt over iets, stel ze gewoon! Ik zal ze altijd beantwoorden. Ik ben van plan om elke dag foto’s te maken, zodat als ik terug ben jullie kan laten zien wat we per dag hebben gedaan. Lijkt jullie dat leuk?

Liefs Suze.