AfbeeldingAl sinds de eerste klas van de middelbare school hou ik mijn eigen fotoboeken bij, wil je weten waarom ik dat doe?

AfbeeldingVandaag laat ik jullie een stukje uit mijn fotoboek zien die ik heb gemaakt nadat ik samen met Anouk een weekje naar Londen was geweest. Zoals ik al vertelde hou ik al een aantal jaren fotoboeken bij. Ik heb verschillende fotoboeken namelijk. Een fotoboek waar allemaal foto’s in staan van vrienden en vriendinnen, deze blijf ik maar vullen en probeer ik ook steeds bij te houden. Sommige foto’s zijn dus ook al uit de eerste klas van mijn middelbare school, maar je vindt ook foto’s terug toen ik ben geslaagd voor mijn middelbare school en ook foto’s van mijn 18e verjaardag vorig jaar. Daarnaast heb ik ook een fotoboek van mijn vakantie vorig jaar met vriendinnen, een fotoboek van toen ik met school naar Berlijn ging en ben ik nu bezig met een fotoboek van mij en mijn vriend. De foto’s laat ik afdrukken bij de Kruidvat of de Hema en ik plak ze allemaal zelf in. Natuurlijk kun je ook digitaal fotoboeken maken, maar ik vind het juist hartstikke leuk om zelf foto’s in te plakken er zelf dingen bij te schrijven en er nog leuke dingen bij te plakken. Ook heb ik een vriendin van mij ook een fotoboek cadeau gegeven met allemaal foto’s van vroeger van de basisschool tot nu, ontzettend leuk en een creatief cadeau!

Waarom ik fotoboeken maak? Omdat ik het leuk vind om ze na een tijd of aantal jaar weer terug te bladeren. Natuurlijk heb ik ze ook op mijn computer staan, maar dit vind ik veel leuker en zo hou ik alles ook netjes bij elkaar. Hieronder een aantal foto’s van het fotoboek over Londen samen met Anouk!
AfbeeldingDSC_0035DSC_0036DSC_0037
Naast mijn gewone camera, neem ik op vakantie ook altijd een kleine wegwerpcamera mee, hier probeer ik kleine detail foto’s mee te maken. Wat ik zo leuk vind aan die camera’s, is dat je ze niet terug kan kijken en ook niet kan verwijderen. Nadat je ze hebt afgedrukt en je ze terug kijkt denk je weer van “Ohja, dat hebben we ook nog geizen”. En vooral doordat de foto’s wat donkerder zijn, lijken ze ook wat ouder. Leuk effect!
DSC_0039DSC_0040Al laatste bewaar ik ook de tasjes bij de winkels waar ik wat heb gekocht, ook neem ik verschillende folders en ansichtkaarten mee wie ik nog bij in mijn fotoboek kan plakken. Ik raad jullie zeker aan om zelf ook fotoboeken te gaan vullen, ook leuk om te geven als een cadeau toch? 🙂