Wat is er gaande in brillenland?

Wat is er gaande in brillenland? | Label of Suze Of je nu een bril nodig hebt of niet, een goed excuus om een montuurtje op te zetten heb je altijd bij de hand: fashion! Natuurlijk heeft de meerderheid van de brildagers een bril gewoon hard nodig, maar dat neemt niet weg dat het overige gedeelte de bril goed kan aanschaffen vanuit fashionoverwegingen. Ben jij op zoek naar een nieuwe bril of vind je het cool om er zo nu en dan eentje op te zetten? Dit zijn de trends uit brillenland 🙂Wat is er gaande in brillenland? | Label of SuzeStijl
Er zijn twee stijlen die je op dit moment veel terugziet: de jaren zestig en de jaren zeventig. De jaren zestig staan bekend om hun retro uitstraling met veel opvallende en grote kledingstukken. De jaren zeventig gaan daarentegen meer richting de Urban look. Verstedelijking was toen der tijd booming en dat is precies wat je terugziet in de kledingstijl. Straatoutfits, jeans, weinig knalkleuren, maar juist veel zwart, wit, grijs en spijker.

Jaren ‘60
Binnen deze stijl gaat het principe less is more niet meer op. De jaren zestig brillenstijl kenmerkt zich door extreem grote glazen en een oversized vorm. Deze oversized stijl kennen we al vanuit de mode-industrie en heeft zich de afgelopen jaren geuit in losse truien, baggy jeans en wijde shirts. Deze trend is doorgevoerd naar de brillen, waardoor de grote glazen nu al niet meer weg te denken zijn uit een Pearle of Eye Wish collectie. Tot slot kun je binnen deze stijl voor een opvallende kleur of print gaan. Een combinatie van materialen, monturen en kleurverloop past daar heel goed bij.

Jaren ‘70
De jaren zeventig staan bekend om de straatlooks en worden daarom beschouwd als een ander uiterste van de jaren zestig. Binnen deze tienjarige periode zijn elegantie en eenvoud het gouden duo. Een simpele bril met natuurlijk ogende materialen sluit hier dus perfect bij aan. Denk bijvoorbeeld aan hout, een fijn metaal of chique leder. Qua kleur zit je met zwart, bruin en donkergrijs absoluut goed. Ook met een hele lichtroze / beige kleur, denk aan Sigrid uit Wie is de Mol, heb je een hele speciale en typerende kleur in handen. Het voordeel van deze basic stijl is dat je ‘m net wat makkelijker combineert met je dagelijkse outfit. ‘s Ochtends zet je klakkeloos je bril op, zonder dat jij je hoeft af te vragen of ‘ie wel matcht bij today’s outfit, handtas en Lenovo K5 hoesje.

Brillenkoker
Een bril zonder brillenkoker is als een telefoon zonder telefoon accessoires. De brillenkoker is dé perfecte manier om een modestatement te maken en wat meer van je eigen stijl te laten zien. En, het beschermt natuurlijk perfect. Het voordeel van een brillenkoker is dat je deze niet per se bij je opticien hoeft aan te schaffen en daardoor veel vrijer bent in je keuze. De HEMA weet fashion te combineren met een brillenkoker, maar ook een foto of quote laten drukken is niets te gek. Na de kussenslopen, puzzels en hoesjes met foto, kun je ook op de brillenkokers je favoriete quote of foto laten afdrukken. Persoonlijker kan niet!

Welke stijl spreekt jullie het meeste aan? Liefs, Suze.

Recent Comments

Leave a Comment