Gestopt met mijn opleiding | Label of Suze

Gestopt met mijn opleiding | Label of SuzeZo, het hoge woord is eruit. Zoals jullie in de titel al gelezen hebben ben ik gestopt met mijn opleiding. In juni dit jaar ben ik geslaagd aan het Cibap in Zwolle voor Grafisch Vormgever niveau 4. Ik was al vroeg begonnen met rondkijken naar hbo-opleidingen die ik hierna graag zou willen volgen. Ik kwam uit bij communicatie en media, informatie en communicatie. Uiteindelijk is het het eerste geworden. Communicatie dus!Gestopt met mijn opleiding | Label of SuzeIk volgde de opleiding aan de CHE in Ede en bij de open dagen was ik er van overtuigd dat dit de opleiding was die perfect bij mij paste. Alles werd ontzettend leuk en enthousiast verteld. Dit kon niet mis gaan dacht ik 😉 Helaas kwam ik er na drie maanden achter dat dit toch niet helemaal was wat ik er van had verwacht.

Ontzettend jammer, maar helaas. Ik ben er blij om dat ik er nu al achter ben gekomen, dan dat ik nog een heel jaar afmaak en daar niet op mijn plek zit. Dat zou ik zonde vinden. Geen zielig verhaal dus, maar ik ben juist blij! Blij dat ik weet dat dit niet is wat ik wil en blij dat ik nu weet wat ik juist wél wil.

Helaas was er geen mogelijkheid om in februari in te stromen bij de opleiding: media, informatie en communicatie. Ik ben nog een keer naar de voorlichting geweest van deze opleiding en dit gaat het waarschijnlijk worden. Ik zal nu moeten wachten tot september 2016 en dan zal ik in het eerste jaar moeten beginnen. Natuurlijk heb ik even gebaald… Dat ik nu best een aantal maanden moet wachten voordat ik weer kan beginnen en dat ik nu niet in het school ritme kan blijven. Achja, ik bekijk het nu gewoon vanaf een andere kant. Ik kan me in deze maanden op andere dingen gaan richten wat ik altijd al wou doen, maar geen tijd voor had of waar ik niet aan toe kwam. Ik heb nu gewoon even de tijd voor mezelf om uit te zoeken wat ik nu precies wil gaan doen in deze komende maanden. Ik verveel me in ieder geval nog niet 😉 Ik ben op zoek naar werk voor door de weeks en dat gaat vast helemaal goed komen, daar heb ik vertrouwen in.

Dat de opleiding communicatie niet de juiste opleiding voor mij bleek te zijn, wil niet zeggen dat de opleiding niet goed, slecht of leuk is. Het is juist een opleiding die bij veel mensen denk ik wel heel goed past! Wat ik wil meegeven is dat je je heel goed moet laten voorlichten, dat mee loop dagen belangrijk zijn en dat je veel informatie moet vragen. Zo kom je er snel achter of het iets voor je is of niet.

Ik kijk in ieder geval nu al ontzettend uit naar september 2016, om met een fijn gevoel aan een nieuwe opleiding te beginnen.