Kalender gemaakt door Suze DonderwinkelHet leek me leuk om jullie te laten zien wat ik de afgelopen periode heb gemaakt op school. 8 weken heb ik hard gewerkt aan het project: Koele Kalenders. Dit hield in dat we een kalender moesten ontwerpen en maken. Hoe je dit deed was helemaal vrij, als het maar geen wc kalender zou worden.

Kalender gemaakt door Suze DonderwinkelNatuurlijk moesten we nog veel meer doen dan alleen een kalender ontwerpen en maken. Naast de kalender liepen er nog 11 andere vakken met opdrachten wie we ook allemaal moesten maken. Het was dus een erg drukke en stressvolle periode. Ik ben uiteindelijk echt ontzettend blij en tevreden met mijn kalender en ben dan ook erg blij dat hij helemaal af is.

Kalender gemaakt door Suze DonderwinkelKalender gemaakt door Suze DonderwinkelKalender gemaakt door Suze DonderwinkelKalender gemaakt door Suze DonderwinkelDit is ‘m geworden! Mijn idee die ik heb bedacht voor de kalender is om een maand kalender te maken. Met als thema: bloemen. Elke maand heeft dus een eigen bloem. Die bloem heb ik weergegeven door middel van fotografie en illustratie. Mijn kalender van hout en metaal heeft 13 bordjes met op de voorkant de maand in mooie typografische letters, op de achterkant het calendarium en daarnaast hangen metalen plaatjes met foto’s van een model met de desbetreffende bloem. Daarnaast, als je het houtje omslaat zie je dag 1 t/m 30 staan. Dit zie je staan op een magnetisch achterkantje. Waar je zelf je magneetje op kan plakken. Bijvoorbeeld: Het is 5 januari dus op cijfer 5 plak je je magneetje. Zo weet je precies welke dag en datum het is.

Kalender gemaakt door Suze DonderwinkelKalender gemaakt door Suze DonderwinkelIk ben bezig geweest met onderzoek naar verschillende dingen. Naar het materiaal, naar de kleuren, printen op kalkpapier en printen op plastic. Wat meteen duidelijk voor mij was, was het materiaal dat ik wil gaan gebruiken. Hout! Ik heb daarvoor gekozen omdat ik nog nooit eerder met hout had gewerkt en omdat ik hout een ontzettend mooi materiaal vindt. De foto’s wie ik ook allemaal zelf heb gemaakt van verschillende modellen heb ik laten afdrukken op kalkpapier, mooi dun papier met een mat resultaat. Daarnaast heb ik met waterverf bloemen geschilderd en ingescant, deze heb ik weer bewerkt in photoshop en uiteindelijk laten afdrukken bij sign als stickers. Zo heb ik ze op de metalen plaatjes geplakt. Zoals je ziet kun je de bordje allemaal omslaan, handig 🙂

Kalender gemaakt door Suze DonderwinkelKalender gemaakt door Suze DonderwinkelKalender gemaakt door Suze DonderwinkelKalender gemaakt door Suze DonderwinkelNatuurlijk moest er ook een verpakking worden gemaakt voor de kalender. Ik heb voor het materiaal jute gekozen omdat ik het mooi vond passen bij mijn thema: bloemen. Ik vind het materiaal namelijk erg passen bij bloemen en associeer dat weer met natuur. Zoals jullie hierboven hebben kunnen zien heb ik ook wat jute terug laten komen in mijn kalender zodat het een geheel zou worden. Daarnaast kun je mijn kalender makkelijk meenemen omdat mijn verpakking een soort van tas is geworden. Ik ben ontzettend tevreden over mijn kalender en ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, dus laat zeker een reactie achter!


Liefs, Suze.