DIY - kwasten houderAfgelopen zondag schreef ik een artikel over mijn nieuwe Kabuki kwasten. Het leek me handig om mijn nieuwe kwasten op een handige manier te bewaren, zodat ik ze er snel bij kan pakken. Hiervoor heb ik een leuke Do It Yourself gemaakt, kijken jullie mee?

DIY - kwasten houderStap 1: Dit heb je nodig, de materialen. Natuurlijk kun je ook andere bekers, kleuren lint of decoratiesteentjes gebruiken. Het is maar net wat je zelf mooi vind. Je kunt er natuurlijk ook nog zelf andere dingen aan toevoegen.

DIY - kwasten houderStap 2: Je begint met het vullen van de bekers. Zo heb je wat meer gewicht en vallen ze niet snel om. Daarnaast geeft het ook een leuk effect. Zoals je bovenaan bij de materialen kon zien heb ik twee buizen gekocht met decoratie stenen. Ik heb namelijk gekozen om alleen het bovenste (dus eerste) deel te gebruiken, dat zijn de kleinste steentjes. Die vond ik het mooiste. Ook dit is voor iedereen persoonlijk, dus dat kan anders zijn.

DIY - kwasten houderZo, beide zijn ze gevuld. Ik heb alle (kleine steentjes) uit de staaf gebruikt. Ik vond dit namelijk precies de goede hoeveelheid om te gebruiken. Ik wil namelijk niet dat de kwasten er te veel bovenuit steken.

DIY - kwasten houderStap 2: Stap 3: Je begint met het eerste lint. Zorg dat je aan het beginstuk een stukje dubbelzijdig tape plakt. Dit blijft goed en stevig zitten op de plastic beker. Als eerst ben ik met het lint over de letters heengegaan, zodat je dat al niet meer ziet.

DIY - kwasten houderStap 4: Daarna pak je het volgende lint en daarmee doe je precies hetzelfde. Je moet zelf even kijken hoevaak je rond de beker gaat met het lint. Ik ben er ongeveer 1,5 á 2 keer omheen gegaan, zo is de dekking van het lint net wat beter.

DIY - kwasten houderDIY - kwasten houderDIY - kwasten houderStap 5: Als laatste doe je het groene lint eromheen. Zorg ervoor dat je dit lint sowieso twee keer om de beker heen doet, aangezien er in het lint wat kleine gaatjes zitten. Als je dat hebt gedaan plak je dit lint vast met twee plakkertjes. Dit doe je met plakkertjes in plaats van dubbelzijdig tape, omdat er dus kleine gaatjes inzitten en anders het tape goed ziet zitten.

DIY - kwasten houderTadaaaa, dit is dan het resultaat! Een handige manier om je kwasten op te ruimen en ook nog eens een leuke manier om ze te bewaren. Veel leuker toch als die saaie, lelijke beker!? 😉

DIY - kwasten houderDIY - kwasten houderDIY - kwasten houderWat vinden jullie van deze leuke Do It Yourself en hoe bergen jullie je kwasten op?


Liefs, Suze.