DIY - overzichtelijk geld sparen | Label of Suze

DIY - overzichtelijk geld sparen | Label of SuzeAlweer een hele tijd terug schreef ik een post over sparen voor je vakanties. Sinds kort werk ik met een andere manier van sparen die ik jullie vandaag laat zien. Een hele makkelijke DIY om zelf te maken! DIY - overzichtelijk geld sparen | Label of SuzeVanaf jongs af aan heb ik al geleerd om te sparen door mijn ouders. Ik weet dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is, vandaar dat ik jullie vandaag deze tip geef waardoor het hopelijk een gewoonte gaat worden als je hier moeite mee hebt. Ik ben op zoek gegaan naar een doos/kistje met een aantal vakjes. Bovenstaand kistje vond ik bij de Action voor een paar euro. Het is handig dat je wel een kistje kiest met vakjes, hierdoor is het ontzettend makkelijk om je geld te verdelen. DIY - overzichtelijk geld sparen | Label of SuzeOp de bovenkant van het kistje stonden allemaal teksten. Dit vond ik persoonlijk niet zo mooi, dus ik heb de bovenkant wit geschilderd. Natuurlijk hoef je dit niet te doen. Alleen vond ik het kistje nu een beetje saai, dus besloot ik hem wat vrolijker te maken 🙂 DIY - overzichtelijk geld sparen | Label of SuzeTadaaaa, dit ziet er al een stuk beter uit. Waar washi-tape wel niet overal goed voor is. Toevallig heb ik ook net een kussenhoes gekocht in deze mooie kleur. Past goed bij elkaar! DIY - overzichtelijk geld sparen | Label of SuzeAls laatste stap is het de bedoeling dat je je geld in de vakjes gaat verdelen. Ik heb ervoor gekozen om met washi-tape verschillende categorieën aan te geven. Hierdoor weet ik waarvoor ik spaar en houd ik een goed overzicht. Als je meerdere keren op vakantie gaat en daar graag voor wilt sparen kun je natuurlijk ook per vakje een vakantie land op de washi-tape zetten.

Zoals je hierboven kunt zien heb ik ook gekozen om een vakje “overig” te noemen. Hier kun je geld sparen voor onverwachte uitgaven of als je bijvoorbeeld een auto hebt daar je benzine van te betalen. Dit werkt voor mij erg goed 🙂 Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald bedrag in de week op te nemen en wat je overhoudt te verdelen over deze vakjes. Zo heb je over een tijdje een mooi bedrag waar je weer iets leuks van kan gaan doen. Wat vinden jullie van deze DIY? Super makkelijk toch, gaan jullie het proberen?

Liefs, Suze.