DIY - Fram­bo­zen ijs­taart met pis­ta­che­no­ten | Label of Suze

DIY - Fram­bo­zen ijs­taart met pis­ta­che­no­ten | Label of SuzeDe feestdagen zijn al weer even voorbij, maar vandaag heb ik echt een heeeerlijke (en makkelijke) do it yourself voor jullie. Het is nog vol op winter en het gaat nu steeds kouder worden. Daar past deze ijstaart perfect bij! DIY - Fram­bo­zen ijs­taart met pis­ta­che­no­ten | Label of SuzeDIY - Fram­bo­zen ijs­taart met pis­ta­che­no­ten | Label of SuzeMet de kerst at Koen deze ijstaart en hij besloot hem zelf te gaan maken. Natuurlijk leek het mij leuk om hier foto’s van te maken en om dit recept met jullie te delen 🙂 We zochten het recept op via de AH site. Je hebt een aantal ingrediënten en keukenspullen nodig. De ingrediënten komen allemaal van de AH.

  • 75 g suiker
  • 50 ml kraanwater
  • 95 g pistachenoten
  • 100 g witte chocolade met crisped rice
  • 2 liter vanilleroomijs
  • 7 el frambozenjam
  • 250 g frambozen
  • bakpapier
  • cakeblik (2 liter)

Als eerst begin je met de suiker. Doe de suiker met het water in een steelpan. Laat de suiker op laag vuur oplossen en laat de siroop verder koken tot deze goudbruin kleurt (zie de foto hieronder). Het duurt wel even voordat het bruin kleurt. Dus je moet even geduld hebben. Leg ondertussen een stuk bakpapier op een bord en leg daarop 50 g pistachenoten. Koen en ik hadden in de tussentijd de pistache noten alvast kleiner gesneden.DIY - Fram­bo­zen ijs­taart met pis­ta­che­no­ten | Label of SuzeZodra de suiker een mooie bruine kleur heeft schenk je de karamel over de noten. Probeer dit goed te verdelen, want het wordt ontzettend snel hard. Laat het geheel ca. 20 min. afkoelen. Ondertussen kun je alvast de witte chocolade in kleine stukjes snijden en in een kommetje doen. Na 20 minuten kun je de karamel met de nootjes ook in kleine stukjes gaan snijden en ook in een kommetje doen. In het cakeblik kun je alvast bakpapier leggen.

Pak nu het ijs uit de vriezer, leg het op een snijplank en snijd het in plakken van 1,5 cm dik. Bedek de bodem van het blik met plakken ijs. Duw met de bolle kant van een lepel tot een egale laag. Verdeel daar weer 2 eetlepels jam over en bestrooi deze laag met de witte chocolade. Dan leg je over die laag weer plakken ijs en druk weer aan tot een egale laag. Verdeel er 3 eetlepels jam over en bedek dit weer met plakken ijs. Verdeel tot slot 2 eetlepels jam over heen en bestrooi met de pistache karamel. Dan dek je de rest af met ijs. Vouw het bakpapier over het ijs heen en zet het minimaal 2 uur in de vriezer. DIY - Fram­bo­zen ijs­taart met pis­ta­che­no­ten | Label of SuzeDIY - Fram­bo­zen ijs­taart met pis­ta­che­no­ten | Label of SuzeAls je hem er dan na 1,5 a 2 uur uit de vriezer haalt, is als het goed is dit het eindresultaat! Ziet er super lekker uit toch, echt een taartje haha. Daarnaast smaakt het ook nog eens ontzettend lekker. Uiteindelijk hebben wij op de bovenkant nog wat pistache nootjes gedaan en de frambozen er bij geserveerd. Heeeerlijk! Wat vinden jullie van deze mooie ijstaart? Mocht je een filmpje willen zien van de bereiding van de ijstaart. Klik dan hier.

Liefs, Suze.