2015 sporten en gezond leven - Label of SuzeZo, 2015 is net van start gegaan en ik begin maar meteen met een artikel over sporten en gezond leven. In dit artikel laat ik je zien wat ik “mee neem” in mijn tas naar de sportschool en in welke verschillende outfits ik sport. Ben je al benieuwd geworden? 2015 sporten en gezond leven - Label of Suze

Hoe het allemaal begon..

Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik jaren gevoetbald. Helaas doordat ik door voetbal veel last van mijn rug kreeg ben ik met voetbal gestopt.. Dat is nu ongeveer bijna 1 jaar geleden, dus januari 2014. Nu vraag je je zeker af wat ik daarna ben gaan doen. Nou ik deed dus niets.. Het leek me verstandiger om een poosje even helemaal niets te doen qua sport aangezien ik zo’n last van mn rug had en ik ook therapie had voor mijn rug. Na de zomervakantie van 2014 vond ik het wel mooi geweest. Hele dagen op de bank zitten, af en toe een keer hardlopen maar verder dan dat kwam het ook niet. Ze hadden bij de sportschool in mijn dorp na de zomervakantie een actie lopen, dat als je je inschreef je geen inschrijfgeld hoefde te betalen. Ik besloot me dus in te schrijven. 11 september 2014 begon ik met sporten. Dat is vandaag precies 4 maanden geleden.

Ik heb een sleutel bij mijn sportschool waar mijn programma op staat. 4 cardio apparaten en 7 krachtapparaten. In die 4 maanden sportte ik vaak 2 keer in de week. Soms sportte ik ook 2 weken niet. Dit had ook te maken met school waar ik ontzettend druk mee was. Ook heb ik in deze 4 maanden geen rekening gehouden met gezonde voeding en ga zo maar door. Eigenlijk had ik vaker geen zin om te sporten dan wel.. Het werd tijd dat dit ging veranderen.

2015, een nieuw jaar

Het was alweer november geweest en de feestdagen kwamen eraan. Sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Feestdagen betekent gezelligheid, familie en vaak (ongezond en veel) eten. Rond die tijd besefte ik me dat het eens tijd werd om wat gezonder te gaan eten. Natuurlijk is dat met de feestdagen altijd wat lastiger, maar goed dat zijn vaak ook smoesjes. Nu is het dus alweer de 2e week van januari 2015 en ik heb afgelopen week 4 keer gesport en ik ben sinds 2 januari gezonder aan het eten. Ik merk eigenlijk nu al, dat ik er veel meer zin in heb dan in de afgelopen 4 maanden. Dit heeft niet alleen te maken met het gezonde eten dat ik nu eet, maar ook met nieuwe sportkleding waarin ik me fijn voel en met een knop die je moet omzetten in je hoofd. Want daar gaat het voornamelijk om. Het is belangrijk dat je gezond eet, regelmatig sport en je mag jezelf best eens verwennen met chocolade, ijs of chips. Als dit maar met mate doet en dat is mijn doel voor 2015 🙂

Wat zit er in mijn tas die ik mee neem naar de sportschool?

Na dit lange verhaal leek het me leuk om jullie te laten zien wat ik allemaal mee sjouw in mijn tas richting de sportschool, want het is natuurlijk belangrijk dat je je fijn voelt in sportkleding en daarnaast is het ook handig om wat extra dingen bij je te hebben.

2015 sporten en gezond leven - Label of Suze2015 sporten en gezond leven - Label of Suze1: Een bidon met water. 2: Een haarbandje, deze heeft anti slip en is van het merk zenner. Hij blijft goed in je haar zitten. 3: Mijn sleutel met daarop mijn training/programma. 4: Een slotje voor aan mijn kluisje. 5: Goede sportschoenen (heel belangrijk!) 6: Mijn pasje van de sportschool. 7: Oortjes, om daarmee tv te kijken of muziek te luisteren. 8: Kauwgom, ik heb altijd kauwgom in met sporten aangezien ik dat gewend ben van voetbal. Ik vind het veel fijner ademenen. 9: Een handdoek voor als je bezweet bent en om apparaten schoon te maken. 10: Een busje deo voor na die tijd is nooit verkeerd 😉

Dit is dus wat ik in mijn tas mee sleep naar de sportschool. Eigenlijk zijn het allemaal erg voor de hand liggende dingen, maar toch belangrijke spullen om bij je te hebben met een work-out.

Wat voor sportkleding draag ik?

2015 sporten en gezond leven - Label of SuzeDit zijn mijn 2 favoriete sportleggings. Beide komen ze van de h&m. Zoals je ziet heb ik een lang een een drie kwart legging. Ik vind het fijn om in een legging te sporten, aangezien dat lekker strak om je benen zit en je nergens last van hebt. De langere legging valt bij lange mensen denk ik rond hun kuiten. Aangezien ik zelf erg klein ben valt deze legging bij mij tot mijn enkels, dus ik draag hem als “lange legging”. De legging zitten erg fijn en zijn ook nog eens goed betaalbaar.

2015 sporten en gezond leven - Label of SuzeWat helemaal fijn is aan deze leggings is dat er achterop, net boven je billen een zakje zit. Hier kun je bijvoorbeeld een sleutel in stoppen. Als ik klaar ben met cardio stop ik vaak mijn oordopjes in dit zakje.

2015 sporten en gezond leven - Label of Suze2015 sporten en gezond leven - Label of SuzeDan de rest van mijn sport kleding. Allereerst de padded sport bh’s. Ze zijn hetzelfde alleen in een andere kleur en ik kocht ze bij de HEMA. Ze zitten ontzettend fijn en ze hebben uitneembare pads. In het midden zien jullie mijn sport leggings en rechts zien jullie 2 sport shirtjes. Beide van de h&m. Ze hebben een fijne zachte en gladde stof. Op de site staat dit over de shirtjes: Een nauwsluitende sporttop van sneldrogend, functioneel materiaal met korte mouwen. Ik vind het fijn om zulke shirtjes te dragen met een speciaal materiaal in plaats van een katoen shirtje. Ik vind altijd dat het zweet daar zo in trekt en dat je het na het wassen nog ruikt, bah. Dat is bij deze shirtjes zeker niet het geval!

2015 sporten en gezond leven - Label of SuzeDe achterkant van de BH ziet er zo uit. Zoals je ziet lopen de bandjes vanaf het midden wat uit. Je kunt deze bh dus ook goed dragen onder een hemdje.

Thuis sporten!?

2015 sporten en gezond leven - Label of SuzeThuis doe ik ook nog het een en ander aan oefeningen. Ik gebruik thuis deze kleine gewichtjes en de Nike Training app. Op de Nike app staan verschillende oefeningen die je kunt doen. Ik doe tot nu toe alleen de AB BURNER van 15 min met de gewichtjes.

Last but not least

2015 sporten en gezond leven - Label of SuzeIk hoop dat ik jullie voldoende heb kunnen vertellen over mijn eigen ervaringen en stiekem hoop ik ook jullie te motiveren. Voor aankomende week heb ik een makkelijk en healthy recept die ik aan jullie wil laten zien. Zouden jullie het leuk vinden om meer updates zien zien m.b.t. sport en gezondheid? Laat het dan weten in de reacties.

Liefs, Suze.