DIY – Red Velvet Cake

DIY - Red Velvet Cake | Label of SuzeVorige zomer at ik voor het eerst Red Velvet cake bij de De Drie Graefjes in Amsterdam. Serieus, wat vond ik het lekker. Zoals ik al zei had ik het nog nooit eerder gegeten, maar ik moest en zou dit zelf eens gaan maken. Van de week was het moment daar en besloot ik hem zelf te gaan bakken. DIY - Red Velvet Cake | Label of SuzeBij de Jumbo kocht ik van Dr. Oetker een pak om de Red Velvet cake te bakken. Het is eigenlijk ontzettend simpel om te maken. Laten we snel beginnen 😉 Verwarm de oven voor op boven en onderwarmte en dan rond de 150 graden. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Doe de taartmix, 2 eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom en mix het door tot een luchtig beslag. Daarna ga je dit beslag in de vorm gieten. Deze vorm zit bij in het pak, erg handig! Als je dit gedaan hebt zet je de taart in de oven voor zo’n 50 minuten. Met een prikker kun je even kijken of de taart gaar is. Zo ja, dan haal je de taart er uit en laat je hem goed afkoelen!

Ondertussen kun je de topping al vast voorbereiden. Doe 100 gram MonChou, de toppingmix en de rest van de slagroom (150 ml) in een kom. Mix dit met een mixer tot een luchtige topping.DIY - Red Velvet Cake | Label of SuzeZodra de taart goed is afgekoeld begin je met de bovenstaande stappen! 1. Snij de taart horizontaal doormidden zodat je een boven en onderkant krijgt. Smeer de topping goed uit over de onderste helft, je mag best een dikke laag gebruiken anders hou je veel van de topping over haha 😉 2. Hierna bedek je de bovenkant van de taart met de topping, ook dit hoeft niet dun. 3. Daarna maak je er een mooi geheel van door de taart met de topping aan de zijkant te bedekken. 4. Nu is je taart helemaal klaar en kun je de bovenkant mooi versieren met wat kruimels die over zijn.DIY - Red Velvet Cake | Label of SuzeDit is dan het resultaat. Een schattig, klein en dik taartje die er heeeerlijk uit zien en heerlijk smaakt! Op de foto’s lijkt de taart bruin, het was moeilijk om de donkerrode kleur goed vast te leggen haha. Maar in het echt is hij toch rood! De smaak vind ik moeilijk uit te leggen, maar hij smaakt perfect. De cake is erg luchtig en doordat je het samen met de topping eet proef je echt een fijne smaak 🙂 DIY - Red Velvet Cake | Label of SuzeLusten jullie Red Velvet cake? Ik ben heel benieuwd 🙂 Dit taartje is snel en makkelijk te maken, ik denk dat ik deze met mijn verjaardag ook ga maken. Hebben jullie nog tips voor een andere cake/taart?

Liefs, Suze.

Recent Comments

Leave a Comment